DRIE TIPS VOOR JOU:

 

IMG 20231122 123643poppie1. Gezellig dagje uit met een vriendin!

Kom samen een dagje werken met crepepapier van 10.30 tot ca. 16.30 uur. ik zorg graag voor een leuke dag (bij mij of op locatie) en jullie sluiten de workshop af met een prachtige zelfgemaakte creatie.

Dit is de ervaring van Connie en Zwanet: 'Dankjewel voor de fantastische workshop die je hebt gegeven. Alles was tot in de puntjes voorbereid, de uitleg en begeleiding gaf je met veel geduld zodat Zwanet en ik beiden met een prachtige klaproos en een voldaan gevoel huiswaarts keerden.Niet te vergeten dat we een leuke klik met elkaar hadden waardoor het een ontzettend leuke dag was! Kortom, beslist een aanrader voor iedereen met interesse voor deze bijzondere workshop. Koffie met lekkere versnapering en goed verzorgde lunch maakten de dag compleet. Wij hadden een ontzettend gezellige én leerzame dag'.

 

2. Dit MOET je weten, zo leuk!

IMG 20230610 114931roos5broMijn 'werken met crepepapier' is begonnen met rozen. En daar ben ik nog steeds verzot op! Ook observeren van verschijningen in de 'echte' natuur. Een bijzondere wetenswaardigheid deel ik hier met je. Het gaat over de kelklippen van de roos. Deze wetenswaardigheid stamt al uit ca. het jaar 1600. Het is als het zoeken naar een klavertje vier. Zo is dit ook, Probeer maar eens een roos te vinden waarbij het volgende NIET van toepassing is. Elke roos heeft 5 kelkbladeren. Het zijn 5 broers. Twee hebben aan twee kanten een baard. Eén heeft aan 1 kant een baard en twee hebben géén baard.

 

IMG 20231121 103032roos2P3. Onderdelen van een prachtige roos.

Werken met crepepapier kost veel tijd, mede door de vereiste precisie. Er zijn veel stappen te gaan voor je een fantastische creatie in elkaar hebt gezet. De ervaring heeft geleerd dat je vaak handen en vingers te kort komt. Je in allerlei bochten wringt en altijd nieuwe technieken blijft zoeken.Het is daarom handig als je al enige ervaring hebt met vormen van handenarbeid. Zoals ik al schreef: mijn ervaring is begonnen met de roos.

IMG 20221215 160032pioenrozHier een overzicht van de onderdelen waaruit een roos ontstaat.Met deze roos ben ik, als ervaren papieren bloemist bijna 4 uur bezig. Bij benadering enkele andere voorbeelden van tijdsbesteding. Mijn werktijd voor een klaproos ca. 3 uur. Over een pioenroos (tussen de 60 en 80 blaadjes) zoals hiernaast doe ik ca. 8 uur.